Veel gestelde vragen over de Sous Vide Supreme

Wanneer u een vraag heeft die hier niet beantwoord wordt verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met één van onze verkooppunten.

Kan ik tegelijk vlees en groente bereiden in de Sous Vide Supreme?

Tegelijk is niet mogelijk, omdat groente op een hogere temperatuur bereidt wordt dan vlees. Maar het is wel mogelijk om de groente een dag vantevoren te bereiden en in de maaltijdzak in de koelkast te bewaren. De dag zelf bereidt u dan het vlees (op een lagere temperatuur) waarbij u de groenten (de laatste uurtjes) kunt toevoegen zodat ze op serveertemperatuur komen.

Kan ik ook kip bereiden in de Sous Vide Supreme?

Kip en gevogelte is niet goed vacuum te trekken als geheel, waardoor het blijft drijgen en niet gelijkmatig gaart. Daarom moet u gevogelte in stukken snijden en bij voorkeur apart verpakken en vacumeren.

Hoe vol kan ik de Sous Vide Supreme stoppen?

Om goed te garen moeten de etenswaren ten eerste helemaal ondergedompeld in het waterbad zijn en ten tweede niet tegen elkaar gedrukt zitten. Zolang aan deze eisen is voldaan kunt u de Sous Vide Supreme zo vol stoppen als u wilt, en dan gaat er genoeg in voor een complete maaltijd voor 10 personen. Tip: vul de Sous Vide Supreme in eerste instantie met water tot de "fill" lijn, pas later wanneer u de maaltijdzkken heft toegevoegd vult u hem verder met (lauw) water tot de "max" lijn.