Gebruik van de Sous Vide Supreme

Gebruik de Sous Vide Supreme in uw keuken naast de traditionele bereidings methoden, voor meer smaak en betere textuur die uzelf en uw gasten versteld zullen doen staan. Een typische bereiding bestaat uit 3 stappen:

1) Vacumeren

Allereerst vacumeert u het voedsel in plastic met een vacumeer apparaat. Dit proces haalt de meeste lucht uit de plastic zak waardoor het voedsel niet bederft en de luchtdichte zakken houden de smaak- en voedingsstoffen binnen waardoor het voedsel sappig, zacht en vol smaak blijft. Wij bevelen Foodsaver vacumeer apparaten aan omdat deze een anti-vocht geul hebben waardoor deze minder snel vastloopt op nattere producten (zoals delicate sauzen) of wanneer u wat olie of marinade aan uw voedsel hebt toegevoegd.

2) Vacuumgaren

Gaar het product in de Sous Vide Supreme op de juiste temperatuur (zie onder "recepten en kooktijden") en de juiste tijd. Voor de meeste soorten voedsel is het geen probleem om nog een paar uren langer op serveertemperatuur (rond de 60C) gehouden te worden waardoor de mise en place heel eenvoudig wordt: u haalt het voedsel simpelweg uit de Sous Vide Supreme wanneer u het nodig hebt.

3) Afwerken

Groenten kunnen meestal direct uit de Sous Vide Supreme geserveerd worden. U kunt ze ook nog even kort op een loeihete grillplaat leggen.
Vlees komt perfect gaar en vol smaak uit de Sous Vide Supreme, maar voor de beste smaak moet de buitenkant even gebruind worden. Laat daartoe het vlees heel even een klein beetje afkoelen en maak het dan af op een loeihete grillplaat, in een koekenpan met wat boter of met een crme brle brander om een heel dun laagje te carameliseren. Omdat het vlees al door en door gaar en op temperatuur is kunt u deze laatste bewerking heel kort uitvoeren (ruim onder 1 minuut per kant) zodat er geen "grijs gebied" van minder smaakvol vlees ontstaat doordat de warmte van buiten naar binnen moet trekken.
Desserts van fruit kunt u voorzien van een bolletje ijs, een plakje gebak of een toefje slagroom uit de kidde.
Hoewel het vacuumgaren in principe compleet met kruiden en / of zout en peper gebeurt kunt u deze ook achteraf eventueel nog naar smaak toevoegen.

Presenteer bij voorkeur op een warmgemaakt bord. Dat kan in de oven op ongeveer 50C of met een bordenwarmer.